4. studenoga 2022.

Martinje na Međimurskoj vinskoj cesti 2022.

I ove godine Martinje je na Međimurskoj vinskoj cesti od 11. do 13. studenog. Na samo Martinje, u petak 11. studenog, u Domu kulture Štrigova od 18 sati očekuje vas Mlado Međimurje gdje ćete biti u mogućnosti degustirati mlada vina vinara Međimurske vinske ceste, točnije vinarija Cmrečnjak, DK - Dvanajščak Kozol, Horvat, Jakopić, Kocijan, Kunčić, Medenjak, Munđarov breg, Preiner i Štampar. Također, tijekom cijele večeri ponudu će upotpuniti OPG-ovi sa svojim domaćim proizvodima. U 18:30 u Velikoj dvorani Doma kulture odigrat će se predstava KUD-a Gruntovec „Odpiranje ambulante v Gruntovcu“. Program se nakon toga nastavlja uz Dixieland band iz Čakovca i posebnog gosta Mišu Kovača z Gruntovca koji će se pobrinuti za martinjske špelancije.

Martinjski programi će se odvijati i u vinarijama. Vinoteka Cmrečnjak otvorena je 11. studenog od 8 do 19 sati te se uz standardnu ponudu vinoteke nudi i mlado vino Rizvanac berbe 2022. uz plate mesa iz tiblice i sireva. U subotu, 12. studenog je Vinoteka Cmrečnjak otvorena od 8 do 21 sat te će uz standardnu ponudu vinoteke i mlado vino, u ponudi biti i pečeni buncek, pečenice i dinstano zelje, a za dobru atmosferu pobrinut će se TS DOREMU od 15 sati. Kušaona Vinarije Dvanajščak- Kozol bit će otvorena od 11. do 13 studenog te će nuditi degustaciju mladog vina sorte Pinot bijeli uz domaće delicije kao što su domaće meso s tiblice, slanine,  kravlji sir s vrhnjem, polutvrdi sirevi, sezonska salata, bučino ulje i domaći kruh. Radno vrijeme: petak 11. i subota 12. studenog od 12 do 20 h, i nedjelja 13.studenog od 9 do 13 h. Vinarija Knehtl Medenjak očekuje vas u svojoj kušaoni u subotu 12. studenog od 12 do 20 sati uz moguću degustaciju mladog vina i neizostavno meso iz tiblice. U Vinariji Kocijan očekuje vas zvuk tambura, ukusna hrana i čašica vrhunskog vina kao provjeren recept za odličan provod. Zabavljat će vas TS Frikovi. Sve to možete naći 11.11.2022. s početkom u 19:00 sati u Vinariji Kocijan. Vinarija Štampar će obilježiti Martinje na Mađerkinom bregu od 11. do 13. studenog (petak od 16 h, subota i nedjelja od 10 h) gdje će u ponudi biti mlado vino uz ostala vina iz asortimana te mesne i sirne plate. U Restoranu Terbotz čeka vas prava martinjska večera od 18 sati te za vas pripremaju bistru juhu s povrćem i mesnim žličnjacima, domaće črne čurke, pačji batak-zabatak, dinstano kiselo zelje, mlinci, popečki od krumpira uz salatu lisnatu i ciklu s bučinim uljem, za deseret će biti cheesecake u čaši od grožđa „Izabela“ uz snack pogačice od čvaraka. Zabavljat će vas TS Podrumari uz neizostavno krštenje mošta uz čašu mladog vina.

Dodatne informacije pronađite na www.strigova.info. Provedite i ovo Martinje na Međimurskoj vinskoj cesti gdje dobrog vina i odlične atmosfere neće nedostajati.

crossmenuchevron-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram